Återbruk i konstform

| 0 comments

Evenemanget ”Clean up the world” som arrangerades i september blev inspiration till en utställning på Galleri Zebra i Södertälje. Åtta konstnärer från konstföreningen Proform Art visade upp konst skapad av återvunnet material. Bland andra Katarina Grazyna Dymarek som alltid jobbat med återvunnet material i sin konst.

Gamla tidningar, plastpåsar och glas från flaskor eller avlagda kläder har blivit vacker konst.

En av konstgruppens medlemmar, Halina Rosa, fick idén när de deltog i ”Internationella städdagen” (Clean up the world) vid städningen på Djurgården i Stockholm. Därför tog de initiativ till en utställning på temat ”Återvunnen konst” hos Galleria Zebra i Södertälje.

De två medlemmar som höll i planeringen var Grazyna Dymarek och Lucyna  Wachnicka. De har fått sina kollegor i föreningen att använda gamla tidningar, plastpåsar, glas från flaskor eller avlagda kläder och gjort ny konst av detta. En svart sopsäck blev en vacker klänning, tillverkad av initiativtagaren Halina Rosa.

På utställningen fanns målningar i olja, akryl, glas och blandteknik av återvunnet material. Kreativiteten flödade verkligen och tillsammans med de åtta konstnärernas vanliga konst skapades en helhet i utställningen som blev mycket uppskattad av besökarna.

Läs mer om konstgruppen på deras hemsida, www.proformart.se

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Katarina Grazyna Dymarek

 

Katarina, Rosa och Lucy.

ProformArt

ProformArt

Leave a Reply

Required fields are marked *.